***       Водещите вечерни новини       на 15 август 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 15 август 
Коментари Харесай

Водещите новини! Посолството в Лондон не е било информирано за задържането на тримата българи. Сорос ще ограничи финансирането в ЕС


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 15 август    

 

НСО е осигурила защита на петима високопоставени български политици, осведоми БНР.

Причината са закани, отправени към тях, идващи от непознати служби. Според БНР заканите са от съветски служби и от такива, свързани с Русия.

***

„ Планът е във връзка със заповедта на основния проектант на Столичната община, както и с протокол за оглед, изпратен от кмета на регион „ Средец “ Трайчо Трайков, в който е установено предаварийно положение на детайли от обекта. 

Обществеността ще бъде осведомена навреме с направения проект и с неговото привеждане в деяние “.

***

За „ По света и у нас " посланикът ни в Лондон Марин Райков съобщи, че българското посолство в Обединеното кралство не е било осведомено за задържането на тримата българи.

Той изясни, че съгласно английската процедура, в случай че те самите, при ареста, не пожелаят българските дипломатически служби да бъдат осведомени, то това не се случва.

***

След новината за трима арестувани българи във Англия за шпионаж (за закононарушение против държавата) от Софийската градска прокуратура оповестиха, че от март ги проверява за шпионаж. 

***

Окръжната прокуратура във Варна притегли към наказателна отговорност 35-годишен чиновник на отдел „ Икономическа полиция “ в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града за това, че в качеството си на длъжностно лице изискал парична сума в размер на 8000 лв., с цел да укрие документи по висящо досъдебно произвеждане, оповестиха от държавното обвиняване в крайморския град.

***

***

***

***

Правителството се зае с един от най-горещите картофи в страната, който предходните Териториалните проекти за обективен преход най-накрая са създадени и оповестени.

Забавянето беше огромно, появиха се подозрения дали въобще ще се появят, само че в последна сметка – ето ги!

***

Правителството на Швеция разгласи, че ще подари на Украйна муниции и аварийни елементи на стойност 3,4 милиарда крони (около 313,5 млн. долара) за предоставени по-рано от скандинавската страна оръжейни системи.

***

Фондация „ Отворено общество “, учредена от милиардера Джордж Сорос, има намерение да се изтегли или да приключи огромна част от работата си в границите на Европейски Съюз, защото пренасочва вниманието си към други елементи на света, съобщи Ройтерс, като се базира на вътрешна преписка на организацията.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР